CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, October 8, 2011

JAM 2 PETANG

entry ini aku tujukan khas buat hosmet aku yang seorang ini....

esok...jam 2 Petang...beliau gabra katanya...

beliau berdebar2 katenya...

beliau resah katenye...


kenape??
kenape???



KENAPA????







oh........
sebab ni rupenye....

okey..yang pat dari kiri tu aku suke..hahah
ok...

FINE



fine esah fine....

kau nak beli tiket konsert 2PM rupenye..

kelasssssss kau jah.....

sedangkan dalam tren bersesak2 pon kau sudah mahu pitam

inikan pula menerjah lautan manusia kat konsert tu

tapi kau yakin kau mampu bertahan...

wahhhhh


KELASSSS KAU JAH!!!!!....hahahah





cadangnye esok nak temankan beliau pegi beli tiket konset tu..kau ade  RM600??? kalo ade bulehla pergi...kalau takde...duduk sahaja diam2 sambil nyanyi lagu kalau berpacaran... hahaha.... mujur tahap minat aku tidaklah sampai mahu dan teruja menonton konset...apa yang mampu aku lakukan cumalah download.....download dan download sahaja.... mudah dan jimat bukan???? nak kawen...kenela jimat cermat ***lempang

maybe gerak pagilah agaknya... itupun kalaulah aku berniat dan berhati waja gigih nak bersiap pagi bute kan.... haishhhhhh..... kene lah berlagak kool supaya mereka semua nampak aku sangat matang diantara mereka...hahahaha....well...hakikatnye op kos la aku yang paling berusia...paling tua.... hahahahaha... ni yang payah ni kalo kawan ngn budak2 hingusan.... hehehehehehehe..... otometik aku pon terjebak sama walaupon muka da macam mak orang... hahahaha... ok fine....
elin, aku(sile abaikan tanda2 penuaan) n azira
orang yang diraikan..... miss 2 Petang            
okey...

itu sahaja...

bai..



p/s : rase macam nak tengok wayang citer hantutapikalautengokkomfemtakutsampaitakbolehtidomalam makanya terpaksalah batalkan niat itu serta mata

Friday, October 7, 2011

TERIMA KASIH

patutnye dari semalam lagik aku da tulis entry ni..tapi tak berkesempatan la plak...pasal semalam da whole day aku dating ngan rumet aku p tengok felem yang ditunggu2 tapi tak de peluang nak tengok... so..memandangkan kelas aku cume isnin-rabu sahaja..makanya semalam kami bergegas tanpa was2 ke Jusco Kepong. semangat nak tengok ini...


okey... cerita memang best... pasal dari mula masuk panggung sampai la habis cerita memang tak larat nak gelak.... popcorn pon tak sedar bila habis....ayo pon tak sedo bile mase aku sedut...hahaha....semput mak nak.... kire memang berbaloi2 lah menghabiskan duit menonton itu cerita.....hehehehe.....


okey... nak say TQ yang tak terhinggalah pada blogger famous amos ni...encik BEN ASHAARI sebab sudi mempromot belog picisan ini...hahahaha....  well...dulu aku tak pernah terpikir pon nak carik follower seberapa ramai yg boleh....aku wat blog suka suka... kalau aku ade problem..memang aku tulis kat mane2 shaja...aku luahkan dalam bentuk penulisan... aku tak tahu pon fungsi sebeno follower tu utk ape..hahahaha...ok...fine....sile gelak kan aku kuat2...(tapi gelak dalam hati ajela ye..hahaha)

hahaha....ok la tu kan.... da naik 30 dari 2-3 orang jer..hahahaha...**lempang

ok.. 

TERIMA KASIH TAK TERHINGGA



bye..

=p

JANGAN TANYA KENAPA

video 


yuhuuu.....yahooo...yeehhhooo... at last yang ditunggu-tunggu telah pun tiba... ni lagu terbaru 2PM Junsu or stage name for solo debut is Jun.K.. wow....  first impression aku 'CUNN GILER'.. sama cam HOT punyer lagu yang dia composed in 2PM HANDS UP ALBUM.. buat masa ni aku memang suke la kat beliau ni... maybe takdelah sehemsem member 2PM yang lain kan... tapi he's got some talent yang member lain takde.. dia ni pandai gila composed lagu... cayalahhh Junsu...hahaha... sorry Nichkhun.. cinta saya sudah beralih arah...muahahahahaha


WEH...KAU..KAU,KENAPA KAU SUKA KPOP???

Junsu a.k.a Jun.K

fine...die takla sekiut Nickhun...hahaha

well... aku ni bukanlah orang yang selayaknye nak cakap pasal muzik kan... tapi aku cakap based on apa yang aku sukelah kan...people might judge me anything.. maybe ada yang cakap macam ni..

'ah...kau minat musik ikut musim je'

'kau suka sangat denga lagu kpop ni...kau paham ke pe diorang nyanyi??'

'kau ni tak matang langsung..macam budak skolah..tak kool langsung..'

'please la........ kau ingat kau cun nak minat mamat korea'

'kau ni spesis kuat berangan.. tak pijak bumi nyata'



and macam2 lagilah persepsi berbaur negatif yang mungkin ataupun telah dilemparkan pada aku.. frankly speaking.. aku ni jenis suka dengar muzik apa sahaja yang menangkap telinga aku.. apa sahaja jenis muzik yang sedap didengar.. aku suka...melayu..inggeris..korea...hindustan....eh tak kirala... lagu jawa Hermantino pon aku layannn as long as ianya membawa makna yang mendalam bagi aku or sedap telinga mendengo nye... kiranya aku ni dah layak dah join Jangan Lupa lirik tuh..hahaha..takat lagu2 melayu kat karoke tuh...aku da terel habes da...muhahaha...

bila minat dengar lagu artis luar..ia tidaklah bermaksud kita mengetepikan artis kita sendiri.. sorry to say... mereka yang dalam industri ni selalulah menyalahkan pendengar..peminat if mereka tidak diterima dalam industri?? why?? cewah...  jangan nak judge aku tak suka local artist plak... aku suke gile kat Siti Nurhaliza(kau cakap je lagu CT pe yang aku tak tau..hahaha ) Ella..Faizal Tahir..Misha Omar.. ah...tak larat lah nak taip...banyak gile... hahahaha....

tapi dari pemerhatian aku terhadap orang2 sekeliling aku ni..dapatlah aku simpulkan beberapa perkara...

1. if minat artis korea = kau memang up to date... latest muzik yang rock da whole world la kan....

2. if minat artis omputih = kau memang international habess... mesti kau speaking pon berhabok.....

3. if minat artis bollywood = fine..kau jiwang habis....

4. if minat artis tempatan =  kau....er...kam...pung....la....der.....

well... dont simply judge people based on ape jenis muzik yang mereka suka... setiap kita ada kegemaran...kesukaan kecenderungan terhadap sesuatu perkara...hidup ni kan penuh variasi... apa yang kita suka tak semestinya menjadi kesukaan pada orang lain... and begitulah sebaliknya... senang cakapla kan... belajar menghormati and menerima apa yang orang lain suka.... contohla...kalau dia suka kpop..kita cakapla 'eh...sedap jugak lagu diorang ni..ensem plak tu' ...haaaa...at least member kita rase kita pun sokong dia..tak perlekehkan mereka... senang bukan??? 


jadi bila anda membaca entry ini...pasti anda dapat simpulkan muzik jenis apa yang aku suka and artis mana yang aku gilakan sekarang....

JANGAN TANYA KENAPA AKU SUKAKANNYA... 



bhahahahahahahah!!!!

Wednesday, October 5, 2011

TIADA ENTRY

...







....


















.....












....










KENAPA???







JIKA RAJIN DATANG MENJENGAH MINDA YANG SEDANG LELAH DAN
HATI YANG SEDANG PARAH
MAKA AKAN BERTEMULAH DUA JIWA
JARI MENARI DIHAMPARAN INDAH PAPAN KEKUNCI
LIGAT MELAKAR KATA YANG TERCERNA DARI MINDA DAN JIWA

INSYAALLAH..
SAAT ITU PASTI AKAN TERUKIR SENYUM DIRAUT WAJAH
TATKALA TERLIHAT INDAHNYA KATA TERPAPAR 
DISEBALIK TAIPAN AZIMAT DI SKRIN HIKMAT..

JIKA RAJIN DATANG MENJENGAH...


Tuesday, October 4, 2011

SEMUA ADA BAKAT

pernah tak korang bergaduh... korang rasa korang tak salah tapi korang dipersalahkan????

ok...mesti pernah kan???

erk...pernah tak jugak...korang ggadoh...korang rase korang yang sepatutnya marah atau merajuk...tapi pihak lagi satu pulak yang berbuat macam tu???

mesti pernah jugak kan???

and.. korang rase korang yang sepatutnya membawa hati yang lara..tapi sebaliknya pula yang terjadi....

erk....susah nak paham ke??

ok.....kronologinya begini...mudah sahaja... kamu telah bergaduh dengan sesiapa sahaja.. kamu rasa kamu tak bersalah tetapi dipersalahkan.... ok begini... orang itu yang membuat onar terhadap kamu..tetapi dia memiliki kebolehan untuk membuatkan kamu rasa bersalah dan kamu yang menanggung salah atas kesalahan yang dia telah lakukan....

mesti rasa tension bukan???

mari saya ceritakan satu kisah...

Kisah 1




Kisah ini terjadi ketika saya(erk....sopannya) masih dibangku kolej lagi...hehehe.... okey....mari berbicara secara serius... aku pernah bergaduh weh dengan hosmet aku time aku dok umah sewa dulu...ok..biar aku terangkan...aku dikenali oleh rakan2 seangkatan sebagai seorang yang bising tapi tak de la laser mana pon... biasa sahaja/...orang buat aku....aku diam je.... nak jadikan cerita... aku dalam satu bulan yang dipanggil bulan puasa...aku takleh pose...toksah tanyelah kenapa kalo dah namenye seorang gadis sunti.... aku jarang makan megi/...jadiknye tiadalah megi dalam setok simpanan aku... aku mintak la kat sorang hosmet aku ni...tapi die leh mesej aku balik.....malas aku nak cite panjang... lebih kurang macam ni la" kalau aku boleh beli megi kenapa kau tak boleh???" senang cakap die tak kasi la kan....mak aihhhhh....malu toksah cakapla...aku bukanla tak mmpu nak beli megi..tapi kan bolan pose...op kosla malu weh nak pegii beli walau pon aku seorang wanita...uhukhukhuk...

pendekkan lagi cite...aku mendiamkan diri...aku senyap je...pesen aku ni kalo marah aku senyap je...memang aku tak cakap ngn orang... tapi tulah....die dok provoke2 aku plak....suh cakap pe yang tak puas hati.... and aku ni ade satu penyakit.....PANAS BARAN.. serius cakap....aku kalo ngamuk...mak aih.... dahsat.... orang memang tak sangke la nengok aku yang gile2 ni kalo ngamuk cemane rupenye...memang dasat la....takat maki carut baling barang tu memang akula orangnye.... tu pasal kalo orang carik pasal ngn aku...aku diam je...aku maleh nak tunjukkan perangai aku yg sebenonye....

tapi dah member gedik sangat nak provoke2 aku kan...aku terlepas cakap kat beliau.. aku tercakap "sial" kat beliau..hukhuk.....tu la masalah jadik beso sampai die rase terhina.... lalu mengasingkan diri...and membuatkan aku plak yang salah dalam hal ini.... sampai kadang2 aku rase bespren2 aku da jatuh kesian kat die....and biole kesian...op koslah otometik aku yang salah kan??? eh.... memang wadefak jugaklah aku rase time tuh...tapi aku kool je.... ilek je.... hehehe

ler ni...biloe da beso...da tua... aku dok terpikir mende tu cam kelako plak... sampai skang weh tak baik ngnn dak tu...ntah mane ntah die p...


Kisah 2


Bende ni jadik baru2 ni jer...aku maleh nak citer panjang.... entri ni aku penah citer kat sini.... and now skang aku rase die macam nak jauh2 kan diri dari budak2 umah yg len ... sendiri2... eh...memang nmpak keadaannye macam aku la yang memang salah.....

lalu aku terpikir... maka salah ke menjadik lembut hati ataupon wat tak kisah je ape yang jadik lalu senang2 orang amik kesempatan?? entah...yang pasti aku memang takde bakat nak menukarkan keadaan macam tu....sumpah serius aku tak de bakat nak mengasing2kan diri...buat seolah2 akulah mangse yang teraniaya.... weh.... kalaulah aku ade power tu...memang best la hidup aku kan......


tapi takpe...... aku tak kisah dah.... suka hati orang lah nakk kate kat kite ape...well mulut orang kan.... bukan kite leh tutup...senang cakap...lantak kau orang lah kan.....

yang pasti...aku selesa aku macam ni.......aku tak kacau orang....orang jangan kacau aku...okay??