CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 4, 2011

SEMUA ADA BAKAT

pernah tak korang bergaduh... korang rasa korang tak salah tapi korang dipersalahkan????

ok...mesti pernah kan???

erk...pernah tak jugak...korang ggadoh...korang rase korang yang sepatutnya marah atau merajuk...tapi pihak lagi satu pulak yang berbuat macam tu???

mesti pernah jugak kan???

and.. korang rase korang yang sepatutnya membawa hati yang lara..tapi sebaliknya pula yang terjadi....

erk....susah nak paham ke??

ok.....kronologinya begini...mudah sahaja... kamu telah bergaduh dengan sesiapa sahaja.. kamu rasa kamu tak bersalah tetapi dipersalahkan.... ok begini... orang itu yang membuat onar terhadap kamu..tetapi dia memiliki kebolehan untuk membuatkan kamu rasa bersalah dan kamu yang menanggung salah atas kesalahan yang dia telah lakukan....

mesti rasa tension bukan???

mari saya ceritakan satu kisah...

Kisah 1




Kisah ini terjadi ketika saya(erk....sopannya) masih dibangku kolej lagi...hehehe.... okey....mari berbicara secara serius... aku pernah bergaduh weh dengan hosmet aku time aku dok umah sewa dulu...ok..biar aku terangkan...aku dikenali oleh rakan2 seangkatan sebagai seorang yang bising tapi tak de la laser mana pon... biasa sahaja/...orang buat aku....aku diam je.... nak jadikan cerita... aku dalam satu bulan yang dipanggil bulan puasa...aku takleh pose...toksah tanyelah kenapa kalo dah namenye seorang gadis sunti.... aku jarang makan megi/...jadiknye tiadalah megi dalam setok simpanan aku... aku mintak la kat sorang hosmet aku ni...tapi die leh mesej aku balik.....malas aku nak cite panjang... lebih kurang macam ni la" kalau aku boleh beli megi kenapa kau tak boleh???" senang cakap die tak kasi la kan....mak aihhhhh....malu toksah cakapla...aku bukanla tak mmpu nak beli megi..tapi kan bolan pose...op kosla malu weh nak pegii beli walau pon aku seorang wanita...uhukhukhuk...

pendekkan lagi cite...aku mendiamkan diri...aku senyap je...pesen aku ni kalo marah aku senyap je...memang aku tak cakap ngn orang... tapi tulah....die dok provoke2 aku plak....suh cakap pe yang tak puas hati.... and aku ni ade satu penyakit.....PANAS BARAN.. serius cakap....aku kalo ngamuk...mak aih.... dahsat.... orang memang tak sangke la nengok aku yang gile2 ni kalo ngamuk cemane rupenye...memang dasat la....takat maki carut baling barang tu memang akula orangnye.... tu pasal kalo orang carik pasal ngn aku...aku diam je...aku maleh nak tunjukkan perangai aku yg sebenonye....

tapi dah member gedik sangat nak provoke2 aku kan...aku terlepas cakap kat beliau.. aku tercakap "sial" kat beliau..hukhuk.....tu la masalah jadik beso sampai die rase terhina.... lalu mengasingkan diri...and membuatkan aku plak yang salah dalam hal ini.... sampai kadang2 aku rase bespren2 aku da jatuh kesian kat die....and biole kesian...op koslah otometik aku yang salah kan??? eh.... memang wadefak jugaklah aku rase time tuh...tapi aku kool je.... ilek je.... hehehe

ler ni...biloe da beso...da tua... aku dok terpikir mende tu cam kelako plak... sampai skang weh tak baik ngnn dak tu...ntah mane ntah die p...


Kisah 2


Bende ni jadik baru2 ni jer...aku maleh nak citer panjang.... entri ni aku penah citer kat sini.... and now skang aku rase die macam nak jauh2 kan diri dari budak2 umah yg len ... sendiri2... eh...memang nmpak keadaannye macam aku la yang memang salah.....

lalu aku terpikir... maka salah ke menjadik lembut hati ataupon wat tak kisah je ape yang jadik lalu senang2 orang amik kesempatan?? entah...yang pasti aku memang takde bakat nak menukarkan keadaan macam tu....sumpah serius aku tak de bakat nak mengasing2kan diri...buat seolah2 akulah mangse yang teraniaya.... weh.... kalaulah aku ade power tu...memang best la hidup aku kan......


tapi takpe...... aku tak kisah dah.... suka hati orang lah nakk kate kat kite ape...well mulut orang kan.... bukan kite leh tutup...senang cakap...lantak kau orang lah kan.....

yang pasti...aku selesa aku macam ni.......aku tak kacau orang....orang jangan kacau aku...okay??

2 manusia terhebat:

TiMbAHiJaU

HURM...sabar jelah ye cik bytea :) sabar tu kan separuh dr iman. saya pon pernah jadi kes mcm awak ni.haha.geram je.

some people may forgive but don't forget. some people may not forgive but they forget :)

ambil masa lahh kan nak maaf dan lupakan :)

bytea Mahfuz

tula....sumting that has been forgiven tak semestinye has been forgotten,,,hahahaha

Post a Comment