CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, December 4, 2009

INI BLOG KEMBALI KE ZAMAN SILAM..

wah.....ketagihan untuk menulis datang kembali ni... hampir menemukan semula dengan sesuatu yg pernah aku lupakan untuk sekian lama...terima kasih TUHAN kerana telah membuka kembali pintu hati untuk mengerahkan seluruh anggota demi mencerna cetusan minda yg masih belum layak dipanggil idea...wah3....

INI CERITA EXAM

exam week yg sangat dahsat ni...tak buleh meniru...takleh mesej2...tekanan...haha...almaklumla..bekas2 HND mmg tak terbiase dengan sesuatu bnda yg bernama EXAM...yg kite semua tau hanyelah bersengkang mate mengejar deadline nakk anta esaimen...ha...kalau da terlambat..kene second attempt la pulak ye....mengerikan..(nada sarimah ibrahim ye)..

haish....byk sungguh ni memory kat kpmb ni.....kalau flashback balik ni...sampai tak cukup hard disk 500Gb nak store sume data2 ni..hahaha...tapi itulah kenangan......alkisah bermula cerita sang kancil dan buaya berjalan2...toyyib...

selesai suda minggu exam yg sangat mengerikan+memenatkan+meresahkan+meletihkan...dan segala macam me lagi....dulu tekanan tak sehebat ini...hehe...sebab ape?? kami takde final exam...hahaha...sumenye esaimen based je....kalo de pon kuiz la....tu pon da glabah...mane taknye...andaikata tak lepas...mmg kompemla kene repeat sem depan...seingat aku lah kan...sepanjang aku hidup kat kpmb tu...aku pernah merasai 2x kene redo kuiz...memule kuiz programming mase fhnd2...yg kedua pulak mase H1..(bukan H1N1 ye)time tu tuk subjek DAD(data application n database design) ..haha...yg tu kuiz kene wat normalization tu...agak sakit hati la jugak....n seterusnye tak lagik redo kuiz pasal tuk subjek2 seterusnye manede kuiz..hahahaha...redo-meredo ni da jadik perkare biase la bagi dak kos HND BIT kat kpmb terchenta tu...

ade satu bende yg kami, budak blok j-20-3 rahsiakan dari pengetahuan umum..ha..... ini dinamekan projek "selamatkan kami" kaedahnye.... kisahnye bermule disini...(bukan disane ataupon disitu ye kawan2)

adepon semase berade di semster ke 5..ditakdirkan aku ngan ajie selamat dari terpakse menjalani re-do untuk kuiz *******(bukan name sebenar)..haha...kirenye milah,mel ngan dayala yg terpilih untuk wat kuiz tu lagik sekali..kalau diorang tak lepas kuiz tu bermakne bakal repeat la sem depan bagik subjek yg terpakse diresiakan tu..hahaha....

tapi no worries abiut it..bcoz kitorang sume da cukup bkalan dah nnak g berperang..ha...begini kaedahnye...semase kuiz berlangsong..pergerakan tgn kene pantas...tudung jgn selempang..yg pasti kene alert supaya lecturer tak pasan yg anda sedang..................
(dalam pale otak anda sekarang mesti pk kitorang bawak toyol kan?) tidak same sekali....ha...
sambung balik ayat tadi....

semase kuiz berlangsong..pergerakan tgn kene pantas...tudung jgn selempang..yg pasti kene alert supaya lecturer tak pasan yg anda sedang..................main mesej...haha...tau tak dengan sape mel,milah n daya ni bermesej??? tentu2lah dengan aku n ajie yg berade dirumah smbil stenbai buku depan mate utk mencarik jawapan bagi menjawab soklan utk mereka....credit tu alexender graham bell yg telah mencipta telefon yg kemudian telah direvolusi(bukan lagu bunkface) menjadik satu alat telekomunikasi yg amat canggih...ha...dan hasilnye...mereka b3 lulus dgn jayenye..hahaha....kite bjaye dalam projek tu bukan sebab kelemahan lect yg menjage semase kuiz itu berlangsung..tapi dek kerane kite telalu licik melaksanekannye..haha...tapi tu dulu...itu dulu.....rahsia yg bjaye kami simpan dari pengetahuan umum...hehe...untuk subjek ape tu..biarlah resia...dan yg pasti kami sume telah grad ngan penuh bergaye dan jayenye...TERIMA KASIH KPMB...hehehehehe

setiap kali aku ade test maupon kuiz dibumi baru ni...mesti aku tringat peristiwa itu...dan yg pasti takkan berlaku lagi....hehe..

sesungguhnye aku terlampau rindukan kehidupan yg lampau...

credit to::sekongkol::

notakakikecikku::HND BIT=Higer National diploma in Computing Bisnes IT::KPMB=Kolej Profesional Mara Beranang::FHND2=Foundation Higer National diploma(sem 2)::H1=Higer National Diploma(sem1)::


2 manusia terhebat:

~RedS!z in tH€ hOus€~ xoxo

hehe...ak suke....
cm tao je subject pe tu...
ko cerite sume wat ak excited dowh nk jmpe kowg

CAHAYARUMAHKU

memangla ko tau ned...da ko pon sekongkol jugak mebantu..haha....ko lagi power...siap duk kat lab cari info tuk dorang..
kui3...

Post a Comment