CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 2, 2009

TERIMA KASIH

aku mungkin tak ramai kawan.....tapi kawan2 yang ade sekarang dah cukup wat aku hepi..
aku memang tak ramai kawan..tapi kawan2 yg ade sekarang mmg sentiase ade disisi..
aku jenis yang tak reti berkawan..tapi kawan2 yang ade sekarang dah cukup memahami...

hehehe...
kadang2 pelik gak...kenapa aku jenis yang suke tunggu dan lihat....tak pernah berniat nak mulekan sesuatu persahabatan...haaa....kera sumbangkah aku...atau sumbangkah kera ku?? aku pon tak pasti...aku menilai diri aku sebagai seorang makhluk tuhan yang pendiam..suke memendam..suke berdendam barangkali...hahaha...sekali lagi ayat mengkompiuskan diri...kenapa dan mengapa still lagi menjadik persoalan ye disini....

kate kawan2 aku..
aku bukan pendiam...cume 1st impresen orang kat aku je yg berpendapat ye aku ni pendiam...hah...persoalan lagik disitu...pendiamkah aku???hahaha...kekompiusan semakin melande ni....

pernah satu masa dikolej 4taun yg lampau...aku terpisah kelas dari kawan2 aku yang sekongkol ngan aku..terpisah dari milah,daya,cdah.mel,dora,ned,ajie dll. aku fhnd2 section 2 kalo tak silap aku...pernahla...lecturer intro tu management tak silap aku la...punyela kasik nasehat kat aku....aku ingat lagik ayat2nye....

"baiti...jgn jadik pendiam sgt..boring tau hidup u nanti..tak best kalau asyik diam aje",kate beliau kepada aku..

dan dikale itu aku nampak la sengihan yang tak ubah lawonye cam kerang busuk terbit dari ulas bibir milik moon ngan aida yang mane pade waktu itu mereka b2 jadik tempat aku begantung harap utk ke kelas bsama2...maklumla....takde kawan...hahaha...aku tau maksud sengihan mereka....dalam ati dorang musti cakap...

"pendiam ke baiti tu..."
"bykla die punye pendiam...."
"pendiamla sangat...macamla kitorang tak tau situasi(bukan lagu bunkface ye..) kat bilik 102 tuh"

aku pon tergelak surang2...pendiamkah aku??/sekali lagik persoalan tu bertamu dikotak fikiran aku yang aku sendirik tak tau adakah betul fikiran aku itu berbentuk kotak...huhu....
masuk sem 3... sem 4...dan setrusnye...aku tak lagik dilabel pendiam ketika didalam kelas kerna ape ye??hah,..sudah semestinye aku bergabung tenage kembali bersame rakan2 aku yg terpisah time foundation dulu...hohoho...istilah pendiam takde lagik dalam kamus hidop aku yang mane aku sendirik pon tak pasti adeke kamus dalam hidop aku ni..

tapi langit tak selalu cerah...kadang mendung pon teringin nak menjenguk bumi...cewah ayat....hari2 terakhir aku di kpmb@kolej profesional mara bernang ni....aku tak lagik ditakdirkan bersekedudukan ngna kawan2 sekongkol aku lagik....cume dengan cdah la tempat aku bertarung dalam kelas...susah payah same2...make dengan itu...kekurangan sekongkol bererti ektibiti becakap mrapu mrepek didalam kelas tak lagi menjadik rutin hidop aku....dam...satu lagik persoalan wujud dalam ruang fikiran aku yg mane aku sendirik tak berape nak pasti wujud ke ruang2 disitu....

haha.....bermula lagik tahap kekompiusan melande pensyarah aku yg cumel sangat ni...Puan Nuha kalo aku tak silap lagik....time tu kelas BIT..die bertanye..

"adakah norulbaiti yyg didalam kelas ini mmg seorang yg pendiam atau pon ade karakter lain disebaliknye...sebab saya rase awak bukan pendiam.." kate beliau..

aku hanye diam sambil tersengih..sengihan yang dahsat aku berikan..huhuhu...mane2 yg kenal karekter aku musti tersenyum sumbing walopun bibir mereka tak sumbing...mengapakah aku sentiase begitu...halahai...

habis kpm...cerita kat tempat baru pulak....hampir setengah taun kat sini....aku masih lagik bersifat seperti dulu....sepi tanpe teman,,.alahai ayat...buleh ddibilang ngn jari berapa ramainye kawan2 aku disini....kerana apa??kerana sikap pendiam aku.......

maka disini...ingin aku simpulkan walopun aku tak nampak sebarang tali untuk disimpulkan...aku ini seorang yang pendiam kecuali setelah diransang...ye...aku bukan lagikk aku yg pendiam bile bersame dgn org2 yag paham aku...aku selese dgn mereka...kerana ape??? bia aku jwab sendirik...kerana aku ni seorang yg pendiam...hahahaha....



milah::mel::daya::
kite pernah merase pahitnye bile terputus bekalan elaun..haha..time tu sape yg ade wet lebih...mengetong2 duit untuk mmbelanje sape yg takde duit...kite pernah kumpul duet syiling untuk mmbeli makann kat cafe kpmb yg sedap sgt tu sebab elaun lagik 2hari nak masuk...kite penah bekongsi megi...penah meminjam duit sesame sendirik..penah g survey tuk carik duet lbh..sesungguhnye aku windu saat2 itu....korang mmg superb...aku rindu saat2 susah kat kpmb dulu...susah yng sangat manis utk dikenang...

milah::mel::ajie::
kite mmg hebat kalo menyakat daya...sesungguhnye aku dan milah tak pernah rase bedose menyakat daya...tak pernah menyeesal...walopun tak cukup tanah nak lari dikejar daya...lebam kaki terjatuh dek bahan dikejar daya...lutut luke terseret karpet..gelang putus ditarik daya..sumer tu tak menyerikkan kite untuk teruskan perjuangan menyakat daya..dan terime kasih kepade sapotes yg setia...mel n ajie yg tak penah jemu mmberikan sokongan yg padu untuk kitorang mndapatkan idea2 bernas mnyakat daya...sesungguhnye aku hnyelah pengikut milah je daya..haha

::daya::
sesungguhnye kami sayangkan kko daya....hehe...inilah bentuk rupe kasih sayang yyg kitorang tunjukkan tuk ko....walopun ko selalu kene buli...tapi aku takagum ngna ketabahn n kesabaran ko daya...itulah yg mmbuatkan aku kagum ngn kau..hehehe...bukan pe...ko mmg kool...hahaha.....

cdah::ned::dora::mira:
cdah yg gelabah....dora yg kadang2 masuk ayo jugak...mira yg setia...ned yg bijak...sume de knanagn...sesungguhnye rambutmu cdah menjadik igauan tidurku...suaramu dora..bak buluh periindu..gelak tawamu mira mengulit kenangan ku...keletehmu ned...menghiburkan hatiku...walaupon pernah bergadoh..bermasam muke,,kite tetap teguh bersame...

ape lagik yg nak aku cakapkan pasal korang?? laser melaser tu pekare biase...gaduh bermasam muke tu adat berkawan..tapi kite ttp bersama menjalani hari2 kat kpmb tu tanpe rase sedih...duke tolak tepi..nestapa halau jauh2...suke sentiasa mengiringi hidup kite...

kak ira::kak izan::kak mawar::
kalian adelah org2 senior yg sentiase mmberi sokongan...memberi nasihat..dorongan..membidas setiap pergerakanku yg salah..menyelar tindakanku yg bodoh..thnks my kakak2....

::kawan yg sentiasemeluangkan mase meski bz dgn kerja tuk memberi nasihat dan dorongan tru ym(anda tau anda sape)::
thanks a lot...byk bende aku blajar dari mereka....berjuang demi kesenanangan tanpe pernah melampiaskan rungutan...sesungguhnye anda mmg insan yg semporna dimate aku...hehe



ape lagik yg aku nak cakapkan...
ape lagik yg aku nak ceritakan...
melainkan...

kepade sekongkol:-

::milah::mel::daya::ajie::cdah::ned::dora::mira::

thank u bebeh...

sesungguhnye aku mmg tak ramai kawan...
tapi kawan2 yg ade sekarang sudah cukup mmbuatkan aku merasa berapa ramai lagik kawan yang aku perlu cari untuk membuat kan diri aku sempurna sepertimana sempurnanya aku memiliki mereka???

sesungguhnya aku mmg tak ramai kawan...

4 manusia terhebat:

~RedS!z in tH€ hOus€~ xoxo

woitt..
pe kate ko antr kt paper...
kompem laris..
best dowh citer ko ni...
wat ak teringt kenangan dlu je....
bile mao ketemu ni...

CAHAYARUMAHKU

paper penye ned....hahahahaha...
tu la...rindu same sekongkol ni...

~RedS!z in tH€ hOus€~ xoxo

newspaper...
kisah kami sekongkol..hahaha

CAHAYARUMAHKU

haaa...tak komersial tau...

Post a Comment