CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, December 5, 2009

SESSI MERENUNG KEBELAKANG..(PART 2)

pagi semua saentero dunia........seperti yg dijanjikan...edisi Edisi Bilik 106-aspuri KPMB ke udara..hahaha..setelah kene halau dari bilik 102 kitorang pon terpakse berpindah ke markas baru...sib bek dapat tempata best jugak.... 106...yezzaaa(meminjam tagline jimmy ye..)


maka bermulalah kisah...di sini kami mengamalkan sikap terbuka..haa....maknenye kitorang kawan je ngan sape2 yang nak kawan ngna kitorang..ngee....baik kan kite..hahaha....time ni kite kawan da ngn ajie...sebab die satu klas ngn milah....salu datang pagi2 tumpang tido bilikk kitorang..da la main masuk je....sedar2 ade makhluk sedang tido di atas kepala sambil memakai baju kurung...apekejadahnye...haaa...die outsider..takde transpot...so die tumpang member umahnye..kalo kelas die lmbat tepakse gakla die g kolej awal lalu menumpang kasih tilam n bantal bilik kitorang....ha....sib bek kitorang ni bek hati jie.....time ni gak kitorang da kawan ngn kawan kepada si ned ni ha....kawan sehidop sebantal....alkisahnye begini......


aku...ned..dora...cdah n S(bukan nama sebenar) ditakqdirkan sekelas...tapi aku ttp rase sendirila jugak...pasal dora opkos ngan cdah...ned pulak tentu2 la ngn kawan sehidup sematinye tu ha... si S (bukan name sebenar)... si S ni ade krisis ngn hosmet die.....jadik aku tanpe segan silu n excitednye ajak bliau join duk markas kitorang memandangkan markas tu pon dihuni oleh aku,mel,daya ngn milah je....


setel sume...dari berempat...jadik berlime...best la dapat tambah kawan baik...mmg happening gile la level bawah...mane taknye....dora pindah bilik bawah...sebelah bilik kitorang pulak tu...lebih lagik si cdah dari blok baer sanggup pindah turun tuka bilik g blok lame duk join ngn dora....(same seperti perpindahan aku n mel dari blok baru ke blok lame)...aha.....lengkap suda sebuah kisah...


time kat sini macam2 bende kitorang wat...n paling aku hengat sampai mati bile kite terlampau2 excited ngan aplikasi facewarp enpon si dora tu...hahah......gumbire je melihat muke masing2 direvolusikan dalam satu situasi yg sangat mengkelamkelibutkan..haha..mangse keadaan mustila daya....ha.......becerita tntang kawan sekongkol yg salu kami buli sebagai tande kasih sayang kami ni...teringat saat dirinya menjadi perhatian seseorang yg sangat2 glemer di kpm tu..ha...jen...jen...jen.....sapo dio tu??? hehe..bikin saspen je... diela org paling berpengaruh kat kpm tu....sapo lagik kalo bukan mr.P(bukan name sebenar)


suke aku citer pasal Daya ni ha....ajie ni la jadik org tgh antara Daya ngna mr P ni ha...baek sungguh mr P ni....siap bagik macam2 kat Daya...keycen fraser hill...gelang manik2...ha....romentik gak mamat ni walopun mukenye tampak so scary..tapi jiwe halus beb...hhehe....paling best skalik time INTRA kolej la....huish....Ditakdirkan si Daya ni satu Umah  ngn Mr P ni ha (umah sukan ye...bukan umah laen)haha........ oleh kerana mr P ni manusia paling berpengaruhkat KPMB tu maka secare otometik die jadik Preseiden umah merah(aku lupe namenye ape)..ha....ni yg smgt nak citer ni...heeee.......n Daya dilantik sebagai naib presidennye oleh MR P sendirik....diulangi dilantik oleh MR P....wah........sungguh utuh cintenye...bestla daya....salu dapat nasik lemak free...maklumla...bisnes En P ni ha....hehe...


besela hati gadis seperti daya yg suci bersih ni...kesunyian dan lonely(tak sameke??haha) akhirnya beliau mngajak aku turun ke cafe utk menemaninya berjumape dengan MR P...memule aku ketemu agak cuak jugakla pasal MR P ni kelihatan seperti org yg garang..heee...tapi takdela...ok je...suke aku bahan die....mane taknye.. da la malam tu nak popos daya jadik maksenye.....siap pakai Tshirt tulis "HOW TO PICK A GIRL"....wah...kene ngan tema la tuh...


"En P...aku tau la hang nak ngorat Daya..tapi takkan la pakai baju gitu kot",kateku dengan takut2 selambe(maklumla...die ni geng mapia ni...ketua lak tu....takut gak die bunuh aku kta situ)


haha....ketawe besa mamat tu...aku mule rase tak selesa la menganggu dorang kan....hahahaha....so aku ngambil keputusan tuk meninggalkan mereka n membawa haluan aku sendiri iaitu menuju ke bilik dan....tido..hahaha...tetibe lime belas minit kemudian Daya nek ngn muke berseri.....aceceh.....tau dah aku ni...kompem kawan ni da kapel punye ngn Mr P...hahahahahaha.....sukenye aku..........ngeeeeeeee....
tapi jodo dorang tak lame......aku tatau nape...tapi jujur aku cakap time korang kapel tu...sweet sangat....dua2 muke garang....muke pailang...tapi  tditakdirkan berchenta...ahhh....so suwit...hahahahahaha.....EOF bout Daya...


ha.....berbalik pade kisah sekongkol ni ha....satu peristiwa yg paling kitorang takkan lupekan bilemane wujudnye perang sedare antara kite yg tercetus gara2 perselisihan fahaman dan keegoan yg tinggi oleh seseorang...agak terkujat jugakla....ngeee......tu citer nanti2 la....dibawah tajuk KITE PERNAH BERGADUH..hahahahaha....sonok nak cite pasal ni..kuikui...


REDO SESSION....
milah...aku...ajie....terlibat...daya ngn mel tak koz dorang fhnd3..takdek redo session...time tuh kitorang takde PC...milah lak dah hangkot bawak balik TI...tatau nak watpe...nk redo esemen pon takde PC....nak g Lab...BPAK RAMAI MENUSIA...jadik kami bertiga mengambil satu langkah yg amat drastik iaitu..........................................
kami nekad untuk mengefailkan diri utk subjek System Analysis ngn Viual Basic... Milah pulak Nekad nk repeat VB n SA n DAD....ajie pulak ;lagik nekad nak fail kan VB,SA,DAD,nagn CP...


erk......satu malam di redo session....kami bertiga berguling2 diatas tilam...sambil mata mengadap ke siling....dan tak semena2 aku terkeluar ayat tanye yg aku tak pernah terfikir n terlintas nak tanye ajie....sumenye drastik....pertanyaan tu berbunyi....


"erk....ajie....kirenye sem depan ko repeat sume subjek HND la kan....kire ko ni fully furnish la eh", kate aku tanpe sekelumit rase besalah..hahahaa...


dan tanpe aku duga n menjangke...ajie membaling bantalnye pada aku lantas menjerit


"setan ko bai........."


bukak sem baru kite pon register subjek...mase nak amik slip result sem lps punyela gerun..haha....boleh pulak milah...aku ...ajie...dok sebaris...kompem2 kene sound ngn Puan kema yg jage kaunter slip tu....


"ha....yang korang ni berjanji nak repeat ke ape?""....


ngeeee...kami bertiga terus berlalu tanpe sepatah kata...malu dol...........haha


hahahaha.....walopun kite b3 amik keputusan drastik...keputusan yg bodoh...tapi itulah kenangan terindah semase redo session..hahaha....


  penat da weh....esok2 kite cite lagik....tatatata....


notakakikecikku::tunggu untuk entri baru berjudul "KITE PENAH BEGADUH"..hahah...akan ku bongkarkan satu2 kisah perselisihan kite...bukan nak ngungkit...tapi nak mengingatkan kat korang betape kite bergadoh teruk pon...kite tetap kekal bersahabat sampai sikalang.....lap u ol la,.....



2 manusia terhebat:

mazzTerJi

part MR P tu paling kelakar weh.. hahaha.. kelakar la ko ni bai.. hahahaha..penat aku gelak..

~RedS!z in tH€ hOus€~ xoxo

ak suke dowh bce blog ko ni...
t len kli ak citer lak len2 versi psl kite..kenngn yg ckup2 xley lupe..
dan yg pntg even pe jd kite sume ttp kwn smpai skrg kn...:)i like...

Post a Comment